Халотерапия (Солна терапия)

3Терапевтичната роля на солта е известна на човечеството от векове. И въпреки това едва през последните десетина години, когато започна създаването на изкуствени солени пещери (солни стаи), лечението със сол намери по-широко приложение.

Принципът на действие на солните стаи днес е по-съвършен, отколкото в класическите солни пещери. Това допълнително повишава ефективността на метода.

Затова халотерапията днес е модерен, съвременен метод за въздействие върху човешкото здравe посредством вдишване на сух солен аерозол.

Солната терапия използва антибактериалните, противовъзпалителни, абсорбиращи и муколитични свойства на солта. Тя неутрализира вредното влияние върху организма на редица неблагоприятни фактори – стрес, замърсяване на въздуха и околната среда, преобладаваща изкуствена светлина, излъчванията от електрическите уреди, психическото и физическо натоварване.

Халотерапията е ефективна при лечение на различни заболявания на горните и долните дихателни пътища (астма, бронхит, емфизем, кистозна фиброза), кожни болести (екзема, дерматит, псориазис и други), както и за възстановяване от умора и изтощение.

2В солна стая „DETOX“ – Габрово, се предлага солна терапия в контролирана посредством най-съвременни технологии, среда. Създава се уникален микроклимат, където в условията на успокояваща обстановка, с нежна светлина и релаксираща музика се постига максимален терапевтичен ефект.

СОЛНА СТАЯ „DETOX“ e Комплекс за съвременна Халотерапия!

ЗАПОВЯДАЙТЕ ПРИ НАС!

Йорданка Атанасова

Владимир Тодоров