Халотерапия при деца

children

В  ранна детска възраст посещения на солната стая с цел профилактика не са препоръчителни.  Обикновено, лекарите ги предписват за деца в случаи на различни заболявания.

Солната терапия е полезна при:

  • лечение на заболявания на дихателните пътища и превенция на евентуални усложнения - въздухът в стаята помага на белите дробове да се пречистят;
  • при повишена нервна възбудимост – солните изпарения успокояват, нормализират съня;
  • при тонзилит, ринит, фарингит;
  • при нарушения на централната нервна система, дисфункция на жлезите с вътрешна секреция;
  • захарен диабет;
  • кожни проблеми;
  • понижен имунитет. 

Знаем, че децата  имат по-висока чувствителност към замърсявания и алергени, особено при наличие на смог около по-натоварените пътища в градовете. Техните рефлекси за управляването на секрети като "издухване" и "откашляне" не са развити напълно.

Задържането на секрети, обаче, е предпоставка за развитието на бактериални инфекции. Солната терапия в контролирана среда е изключително решение за справяне с упоритите, продължителни и досадни проблеми на невръстната им възраст.

Поради това Халотерапията е изключително подходяща и препоръчителна за деца.

haloterapia child

Тя е напълно безопасна, изцяло освободена от медикаменти, неинвазивна, без странични ефекти и потенциални рискове за здравето. Клиничните изследвания са показали, че децата реагират на лечението много по-бързо, ефективно и интензивно.

Тази процедура е съвсем лесно приложима при децата. В солната стая, снабдена с различни играчки и съоръжения, те се чувстват удобно и дори не усещат, че са подложени на някаква форма на лечение. Изследвания в страните, в които солната терапия се прилага в по-широки мащаби, показват, че още след първите няколко посещения, 85-95% от децата са имали осезаемо подобрение. То е останало трайно, наблюдава се и в дългосрочен план. Родителите на децата са споделили, че даже след 10-12 месеца все още е имало значително подобрение в състоянието им. В случай на необходимост от медикаменти, техният прием  е бил намален с близо 65-75%.

Лечението в солната стая е подобрило качеството на живот и на деца със сериозни дихателни и кожни заболявания.

В Солна стая „Detox“  вашите деца ще се насладят на играта в голям "пясъчник", защото подът в нашата солна стая е топъл, насипан със значително количество сол (това е предпоставка за постоянна антибактериална и стерилна среда вътре в стаята), слушайки весели детски песни. И вместо да ги умолявате, те с нетърпение ще чакат следващата среща с нас.

При наличие на трета сливица

Третата сливица е лимфна тъкан, разположена високо в гърлото зад или над другите две анатомични сливици. Основната функция на тези сливици е да произвеждат антитела срещу налични вирусни и бактериални инфекции по горните дихателни пътища в детска възраст. В периода между 3 и 7-годишна възраст третата сливица нараства дотолкова, че да осъществи адекватна защита срещу попадащи в горните дихателни пътища инфекциозни причинители. Като правило в юношеската възраст тази сливица изчезва или се смалява до незначителни размери.

Когато третата сливица се възпали, предвид анатомичното й разположение, тя създава известен дискомфорт в малкия  пациент. Нарушава се нормалното дишане или чуване, вследствие запушване на носовия канал или евстахиевата тръба в ухото. Ако инфекцията остане не доизлекувана, третата сливица може да запази  големите си размери, което пък, от своя страна,  се съпровожда с клиничната картина на сънната апнея. Започва фазово дишане, при което пациентът, ако спи, спира  за няколко секунди да диша.. Хъркането също може да е предизвикано  от уголемена трета сливица!

Помогнете на Вас и Вашето дете със солни терапии! Вдишването на сол намалява размерите на третата сливица и лигавицата, като подпомага облекчаването на симптоми като хъркане и цялостното лечение при деца и възрастни

Солната терапия е подходяща за деца от всяка възрастова група, като най-младите пациенти са били дори на 1 месец.

Естествено, при деца под 1 година или със сериозни здравословни проблеми се изисква задължителна консултация и предписване на солните процедури от педиатър.

Задължително е децата до 3 години да влизат в солната стая с придружител.

За децата от 3 до 7 години  е препоръчително да имат придружител.

solna staya deca

В нашата солна стая, придружителят за дете до 9 годишна възраст влиза безплатно!